
ONZE DIENSTEN
Bij Stichting Zorg Thuis kunt u op twee manieren zorg krijgen. Via een tijdelijke opname, of bij een langdurig verblijf.
Langdurig verblijf
Heeft u langdurige of permanente verzorging en verpleging nodig, bijvoorbeeld bij dementie of een lichamelijke aandoening? Dan kunt u komen wonen in een van de woon-zorgcomplexen van Zorgresidentie Zonneburg en de zorg inkopen bij Stichting Zorg Thuis.
Wij leveren de zorg dan vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U heeft hiervoor een indicatie nodig van het CIZ. U kunt bij ons terecht met een VPT. Meer informatie hierover vindt u op deze website.
U sluit dan met Zorgresidentie Zonneburg een Residentieel Woonpakket af voor de huur van het appartement, energie- en waterverbruik​
​
Wat valt er onder deze indicatie?
-
Persoonlijke verzorging
-
Verpleging
-
Begeleiding
-
Behandeling door de Specialist Ouderen Geneeskunde.
-
Maaltijden (eten en drinken) bestaande uit drie hoofdmaaltijden per dag en tussendoortjes. Op verzoek wordt er alcoholische drank geschonken, mits de gezondheid het toelaat.
-
Wekelijks een grote schoonmaak van uw woonruimte.
-
Toezicht en bescherming; nachtzorg en 24–uurs beschikbaarheid van zorg verlenend personeel binnen de woonlocaties.
-
Deelname aan gezamenlijke activiteiten op het gebied van; bewegen, er op uit gaan, creativiteit, gezelschapsactiviteiten/breintraining, wellness, voeding, muzikaliteit, actualiteit/cultuur.
-
Het wassen van uw beddengoed, bad en keukentextiel
-
Voorzieningen die voor meer mensen te gebruiken zijn, bijvoorbeeld transferhulpmiddelen, tillift, bloeddrukmeter, po-stoel e.d.
​
Financiering
Iedereen die in Nederland woont of werkt en die is verzekerd voor zorg vanuit de Wlz betaalt hiervoor premie. Hieruit wordt de zorg betaald. Daarnaast betaalt u (bijna) altijd een eigen bijdrage voor zorg uit de Wlz. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. U betaalt de eigen bijdrage aan het CAK. Meer informatie hierover vindt u op deze website
​
Wat valt er onder het Residentieel Woonpakket van Zorgresidentie Zonnebrug?
​​
Met de daarbij inbegrepen services/diensten:
-
Bemiddeling bij het afnemen van diverse diensten en services zoals hulpmiddelen leveranciers, kapper, pedicure etc. Bewoner is zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de plichten die aan het afnemen van deze diensten en services verbonden zijn. Eventuele declaraties naar de zorgverzekeraar van de bewoner vallen hier ook onder.
-
Het onderhouden van alle installaties die betrekking hebben op het wooncomfort en de veiligheid van de bewoner;
-
Het onderhouden van de woonruimte en technisch onderhoud aan het gebouw;
-
Het onderhouden van contacten met dienstverlenende externe instanties,
-
Postverzorging;
-
Wasgoedverwerking (wassen/strijken) die niet vanuit de WLZ wordt vergoed (geen stomerij);
-
Ontvangst van gasten;
-
Medicijnbezorging en apotheekbezoek;
-
Schoonhouden en gebruik maken van de algemene ruimten;
-
Tuinonderhoud;
-
W.A. verzekering in de gebouwen en op het terrein van Zorgresidentie Zonneburg;
-
Domotica zoals verpleeg oproepinstallatie en/of cameratoezicht;
-
Beschikbaarheid eigen technische/facilitaire dienst ten behoeve van bewoners (Anand en Danny).
-
Gratis wifi door het hele pand
-
Kabel tv en radio aansluiting
-
Abonnement op tijdschriften/kranten voor algemeen gebruik
-
Afval uit het appartement naar de container brengen
-
Glasbewassing binnen en buiten
​
Tijdelijke opname
Kunt u om medische redenen tijdelijk niet thuis blijven wonen? Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname? Dan kunt u mogelijk een Eerstelijnsverblijf (ELV) vanuit de zorgverzekeringswet krijgen. Dit is een tijdelijke indicatie voor zorg, die afgegeven wordt door uw huisarts of specialist. Hiermee komt u in aanmerking voor een verblijf met verzorging/verpleging bij ons.
​
Wat valt er onder deze indicatie
-
Het verblijf. Hierbij zijn inbegrepen de huisvestingskosten, inventaris, eten en drinken, schoonmaak, linnengoed, outillagemiddelen, etc; De verzorging van de was zit hier niet bij, maar kan tegen een kleine vergoeding wel gedaan worden.
-
24-uurs beschikbaarheid en zorglevering van verpleging en/of verzorging;
-
De geneeskundige zorg geleverd door de specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten, inclusief de eerstelijns diagnostiek uitgevoerd door deze artsen;
-
De paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie Mensendieck/Cesar, logopedie, diëtetiek en ergotherapie) die samenhangt met de reden voor uw opname;
-
De psychologische zorg door gedragsdeskundigen op verzoek van de huisarts, specialist ouderengeneeskunde of arts verstandelijk gehandicapten, inclusief de diagnostiek uitgevoerd door deze gedragsdeskundige
​
Financiering
Een ELV wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is hierop wel van toepassing.
Stichting Zorg Thuis heeft een contract met alle zorgverzekeraars. U kunt dus alle zorg krijgen die binnen de indicatie wordt vergoed.
​
Interesse?
Neem gerust contact met ons op.
​